Psykologbemanning förenklar bemanningen av psykololger

När du ansvarar för bemanningen i en verksamhet inom psykiatrin har du förmodligen händerna fulla. Du spenderar sannolikt en stor del av din tid åt att försöka hitta tillgängliga psykologer att bemanna upp era lediga platser med. Men som bekant är det just nu allt annat än enkelt att få tag i legitimerad och kompetent personal inom denna yrkeskategori. Därför bör du överväga att använda psykologbemanning som ett verktyg i ditt arbete.

Utmaningen med att rekrytera legitimerade psykologer

Många arbetsgivare inom psykiatrin upplever att det är väldigt svårt att rekrytera personal. Vakanserna är många och det tycks ibland vara stört omöjligt att hitta legitimerade psykologer som kan komma in med kort varsel. Visst ligger det en hel del i detta påstående, att det är en stor utmaning att hitta en bra psykolog som är tillgänglig och intresserad av ett nytt jobb. Det finns trots allt en anledning till detta: det är i mångt och mycket arbetstagarens marknad och det finns en begränsad pool av kompetens att ta ifrån.

Dessutom upplever många arbetsgivare och HR-avdelningar att det är svårt att utforma den perfekta jobbannonsen. Det är trots allt stor konkurrens om den begränsade arbetskraft som finns att rekrytera. Därför är det viktigt att er jobbannons utformas på ett sådant sätt att den sticker ut från mängden och pockar på uppmärksamheten i det stora bruset. Även detta är alltså en utmaning som du förmodligen är alltför bekant med.

Därför bör du överväga att vända dig till en psykologbemanning – nedan förklarar vi varför!

Därför är psykologbemanning lösningen på ditt problem

Idag finns det ett antal bemanningsföretag som specialiserar sig på just psykologbemanning. Dessa aktörer har inte sällan flera hundra legitimerade psykologer i sina stall. Dessa bemanningspsykologer hyr de ut till verksamheter som er. Så om ni har ett akut behov av att bemanna upp eller vill hitta en mer varaktig lösning bör ni vända er till dem.

Fördelarna med att göra detta är flera och innefattar bland andra följande:

  • ett brett utbud av bemanningspsykologer med bred kompetens
  • kvalitetssäkrad bemanning av psykologer
  • en flexibel och snabb lösning för er verksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *