Så får du billigaste abonnemanget för ditt barn

När barnen blir så stora att de kan ha en egen mobil är det även dags att välja abonnemang. Här följer fem tips på hur du lättare hittar billigaste abonnemanget för ditt barn.

Billigaste abonnemanget för ditt barn – 4 Tips

 1. Läs på och lär dig kostnadsnivåer
  Är 250 kr billigt eller dyrt för ett abonnemang med 20 GB surf per månad? Allt för många tecknar dyra alternativ eftersom de inte vet vilka olika prisnivåer som finns att välja mellan. Ett första steg kan alltså vara att läsa på och jämföra olika operatörer för att se vad som faktiskt är billigt eller dyrt.
 2. Köp mer surf – istället för att fylla på
  Det är inte stor skillnad i pris mellan att ha 5 GB och 10 GB per månad. Det handlar generellt om några tior per månad. Det är däremot dyrt att köpa mer surf om det tar slut och det inte går att vänta till att nya månaden börjar. Det är ofta på dessa ”tilläggsköp” som operatörerna tjänar stora summor. Välj inte det billigaste abonnemanget för ditt barn för att efter någon vecka behöva köpa dyr tilläggssurf…

  Det är bättre att teckna ett abonnemang med större surfmängd och se, efter en eller två månader, hur mycket som går åt per månad. Då kan sedan justering ske uppåt, eller nedåt, bland de alternativ som finns.

 3. Undvik kontantkort
  Abonnemang är billigare – och säkrare. Skulle barnet vara i stort behov av surf går det att ladda på detta på distans. Eftersom abonnemangen generellt har 1 månads uppsägningstid finns inte någon större fördel med kontantkorten längre.
 4. Är familjeabonnemang ett alternativ
  Det billigaste abonnemanget för ditt barn – kanske inte är ett eget abonnemang… Ett alternativ kan vara att teckna ett så kallat familjeabonnemang. Då betalas en fast summa för surfen och sedan en summa per familjemedlem som ska knytas till familjeabonnemanget. Därefter kan den person som är ”ägare” av familjeabonnemanget fördela surf mellan de olika telefonnumren. På detta sätt kan exempelvis en större surfmängd köpas till ett lägre pris. Om det däremot är lönsamt beror framförallt på behov av surfmängd och hur många personer det är i familjen som ska dela på familjeabonnemanget.

  Detta kan även vara ett sätt att snabbt och enkelt föra över surf mellan olika familjemedlemmar. Kanske är hjälp med maten värd 1 GB?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *