Jämför hemlarm utifrån recensioner och oberoende tester

Jämför hemlarm utifrån recensioner och oberoende tester

Vilket hemlarm är bäst? Det beror självklart på vad konsumenten prioriterar gällande funktion, service och pris. Men ett sätt att göra sig en bild av de olika larmen är att se på kundrecensioner och oberoende tester. Bolag som har mycket goda omdömen brukar även vara snabba med att visa upp detta på deras hemsida.

Bäst i Test

Listan kan göras lång på oberoende tester som genomförts på hemlarm genom åren. Bland de mest trovärdiga finns exempelvis:

  • PC för Alla
  • M3
  • Hem & Hyra
  • Smarto

Det är viktigt att kontrollera om testpanelen verkligen har testat de hemlarm som det skrivs om – eller om de bara refererar till andras tester. För högst trovärdighet bör de självklart ha testat det olika produkterna på egen hand.

Som konsument kan det även vara smart att se på vilka punkter som jämförs och vilket betyg som ges på de olika funktionerna. Ett larm med väldigt lågt betyg på ”app” kan ändå vara det bästa larmet – för en person som inte vill styra det via en app. Läs testerna till helhet och skapa dig en egen bild.

Konsumentrecensioner på hemlarm

De två största webbportalerna i Sverige, för kundrecensioner, är RECO och Trustpilot. Kunderna får lämna betyg och omdöme varpå sedan ett medelbetyg räknas ut och presenteras. Är detta medelbetyg mycket högt är det självklart något som företag kan använda inom sin marknadsföring.

RECO har exempelvis en funktion som heter ”Rekommenderat företag”. Det är ett litet digitalt diplom som ges till de företag som uppfyller specifika kriterier gällande kundnöjdhet. Även här finns en fördel att läsa de olika omdömena som finns för att skapa sig en bredare bild av vad kunderna är nöjda med – och vad som borde kunna varit bättre.

Visas upp av uppskattade larmbolag

Att komma först i ett oberoende test eller ha ett mycket högt genomsnittligt betyg av kunderna är självklart något som gynnar ett larmbolag. Ett stort antal konsumenter väljer att göra ”research” innan de köper dyrare konsumtionsvaror eller tjänster. Inom denna kategori bör hemlarm ingå då larmen, som är kopplade till en larmcentral, medför en löpande månadskostnad.

Detta är därmed något som mycket ofta lyfts fram på larmbolagens hemsidor. De är stolta över att vara bäst och visar detta tydligt för de som funderar på att skaffa deras larm. Samtidigt förtydligar det för kunden att de valt rätt bolag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *