Reparera iPhone

När något gått sönder och man behöver reparera iPhone är det lätt att hitta ställen som lagar. Antingen kan man gå till en auktoriserad försäljare av iPhone som kan hjälpa till med att laga den. Kanske kan man till och med få gratis hjälp genom av garantin. Eller så går man till en mobilreparatör vars jobb är att laga telefoner från flera olika märken, däribland iPhone. Ett sista alternativ kan vara om man vet exakt vad som behöver göras för att laga en iPhone och i så fall kan man beställa hem reservdelar från internet och laga den själv.

Fördelarna med att reparera iPhone istället för att köpa en ny telefon

  • Får behålla den telefonen istället för allt trix och fix med att byta
  • Telefonen blir som ny och fräsch men till mycket billigare pris än en ny
  • Förlänger din telefons livslängd
  • Du kan sälja din telefon när du tröttnat/vill uppgradera istället för att slänga den
  • Miljöaspekten, bidrar till ett mer hållbart samhälle

Har man kvittot och köpte den med tilläggsförsäkring så är det givetvis större chans till bra service. Alla produkter som säljs i Sverige gör det med en garanti. Längden på garantin varierar givetvis beroende på produkt och märke, men kolla först om garantin fortfarande gäller innan du lägger pengar på reparation.

Laga iPhone via AppleCare

Apple erbjuder via sin officiella sajt möjligheten till en auktoriserad Apple-reparation. De skickar en låda hem till personen som sedan själv ombesörjer frakten och leveransen. Detta är en del av den självrisk och försäkring som man kan köpa till i samband med köpet av iPhone och som heter AppleCare eller Apple.

När något gått sönder och man behöver laga en iPhone är det lätt att hitta ställen som reparerar. Det kan vara en god rekommendation att använda sig av Apples egna servicecenter för att vara säker på att få hundra procent originaldelar vid byte av exempelvis batteri eller sprucken skärm. Priserna varierar beroende på storleken på skadan, hur gammal telefonen är samt hur stor självrisken är. Har man tecknat en så kallad drulle-försäkring via sitt ordinarie försäkringsbolag kan den gå in och täcka en del av kostanden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *