Datorproblem är till för att lösas

Dagens datorer och kringutrustning kan ge upphov till ett närmast oändligt antal problem. Vid behov av datahjälp i Malmö kan du anlita oss. Vi åtgärdar dina datorproblem och ser till att din kringutrustning fungerar som den är tänkt att göra.

Det kan till exempel hända att du försöker skriva ut inbjudningar till ett födelsedagskalas eller en fest, men skrivaren vägrar helt sonika att skriva ut. Du börjar med att kontrollera att skrivaren är påslagen, men det är inte där skon klämmer. Du kontrollerar att bläckpatronen inte är tom och att det finns papper i skrivaren, men kan snart utesluta att det skulle vara någon av dessa bägge faktorer orsakar problemet.

Datorproblem är till för att lösas

Härnäst säkerställer du att skrivaren och datorn kommunicerar med varandra på rätt sätt. Du kanske nyligen har uppdaterat operativsystemet och denna uppdatering kan ha ställt till det för skrivaren. Du vet dock med dig att du inte har uppdaterat systemet på sistone och att skrivaren fungerade så sent som igår, så du får leta vidare efter orsakerna till dina utskriftsproblem.

När du tar en närmare titt på USB-sladden inser du att den inte är ikopplad. Du kanske råkade koppla ur den av misstag när du kopplade in någon annan enhet i datorn tidigare under dagen. Så fort du har kopplat in skrivarens USB-sladd i datorn börjar skrivaren fungera igen. Detta är ett exempel på hur en enkel felsökning kan gå till. Vi erbjuder datahjälp i Malmö och kan avhjälpa de problem du kan tänkas med din dator eller kringutrustning såsom skrivare eller router.

Här följer några tips på sätt du kan felsöka när ett av de vanligaste datorproblemen uppstår, nämligen att datorn upplevs som seg.

Datorn är väldigt seg

Börja med att scanna igenom datorn med ditt antivirusprogram. Det kan nämligen vara så att din dator har infekterats med skadlig programvara som körs i bakgrunden och gör datorn seg. Om du inte redan har ett antivirusprogram är det hög tid att du installerar ett sådant! Kontrollera också att det finns tillräckligt mycket ledigt utrymme på hårddisken och radera de filer och program som du inte behöver.

Om du använder Windows kan du med fördel köra diskdefragmenteraren för att snabba upp datorn. Över tid blir nämligen hårddisken fragmenterad, vilket gör att det tar längre tid för datorn att hitta olika filer. Genom att defragmentera hårddisken kommer filerna hittas snabbare och som ett resultat av detta blir datorn lite snabbare.

Känner du dig osäker kring tekniken med datorer, då är du inte ensam men det finns datorhjälp att få, kontakta Servitant så hjälper de dig att få ordning på datorn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *