Hur använder man en mountainbike?

ostaa maastopyörä

on hyvä ajatella muutamia seikkoja jotta pyörästä olisi hyötyä pitkäksi aikaa. Välttääksesi laatuongelmia voi olla järkevää sijoittaa vähän enemmän rahaa ostoon. Pyörää täytyy huoltaa säännöllisesti ja jos sinulla on hyvälaatuinen merkkipyörä pyörän käyttöaika on pitkä ja huoltotyö vähenee huomattavasti. Eritoten vaihteet sekä pyöräketju ovat osia joihin huono laatu voi vaikuttaa negatiivisesti. Ruoste ja ongelmia pyörien kanssa voi myös olla merkkejä huonosta laadusta.

En moutainbike ger dig fantastiska möjligheter att ta dig ut i skog och natur. Du får motion samtidigt som du har roligt. Man ska dock ha i bakhuvudet att däck med grovt mönster lätt skadar ömtåliga stigar och annan mark. Det finns ingen lag som förbjuder dig att använda din mountainbike på vandringsleder eller motionsspår men du får inte skada spåren och de som går eller springer har alltid företräde. När man cyklar mountainbike så var beredd på att både du och cykeln blir nedsmutsade. Var alltid noga med att rengöra din mountainbike och alla olika delar så kommer din cykel att hålla mycket längre. 

Hur kommer man igång med en mountainbike? 

Det första du måste göra är att köpa en mountainbike. Man kan inte använda en vanlig cykel ute i skogen för de är inte alls anpassade för terrängkörning. En mountainbike är tillverkad och designad för att klara av tuffa strapatser ute i skogen. Utöver en bra mountainbike så behöver du också en del utrustning och olika verktyg. Om du skulle få punktering till exempel mitt ute i skogen eller långt borta på en grusväg är det viktigt att kunna laga cykeln så att du kan ta dig hem. 

Hur lång tid tar en cykeltur? 

Du måste räkna med att det tar en hel del tid att använda en mountainbike. Du måste för det första ta dig ut i skogen eller i terrängen och sedan tar själva cykelturen minst en timme. Sammanlagt är man ofta ute minst två timmar varje gång man tar en tur med sin mountainbike. Ofta orkar man inte att cykla mer än en eller två timmar eftersom det är en intensiv träning att cykla med mountainbike. 

Hur många växlar har en mountainbike? 

En mountainbike har vanligtvis ganska många växlar, det är inte ovanligt med sexton eller arton växlar och en del har så många som tjugoåtta växlar. I början kan det vara svårt att behärska alla växlarna men det lär du dig snabbt. Innan du bestämmer dig för att köpa en mountainbike ska du fråga dig själv hur ofta du kommer att använda den. Om du bara tänkt använda den någon gång i månaden eller när du cyklar omkring på platta underlag så är det bättre att satsa på någon annan typ av cykel. En bra mountainbike kostar en hel del pengar så därför är det viktigt att du verkligen kommer att ha nytta av en mountainbike. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *